Ердоган нарече Евровизия „заплаха за семейството“

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган

Конкурсът бил позорен

“Там няма нормален човек”

Президентът на Турция Реджеп Ердоган атакува песенния конкурс “Евровизия”, обвинявайки ежегодното събитие, че насърчава “неутрализирането на половете” и застрашава традиционното семейство, предаде АП.

В реч, произнесена след заседание на кабинета, Ердоган определи участниците в конкурса като “троянски коне на социалната корупция” и заяви, че правителството му е имало право да не допуска Турция до участие в конкурса от 2012 г. насам.

Това беше очевидна препратка към швейцарския певец Немо, който по-рано този месец спечели 68-ия конкурс за песен на Евровизия. 24-годишният певец стана първият небинарен победител в конкурса, в който хомосексуалистите отдавна са намерили своето убежище.

“На такива събития стана невъзможно да срещнеш нормален човек”, твърди Ердоган, чието правителство през последните години стана по-малко толерантно към ЛГБТ общността.

“Сега наистина разбираме, че сме взели правилното решение, като сме държали Турция настрана от това позорно състезание през последните 12 години”, каза той. В понеделник Ердоган също така определи сериозния спад на раждаемостта в Турция като “екзистенциална заплаха” и “катастрофа” за страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят